George Johansson bibliografi (lista)

(2016) Mulle Meck och Buffa: Mulle Mecks verktyg

George Johansson & Jens Ahlbom: Berghs (2016)
Stormen Gorm har härjat i Mulle Mecks by Djupforsen. Den har rasat och rivit ned.
Hus och hundkoja måste lappas och lagas. Buffa gnyr, Mulle tröstar.
Nu blir det snickartid! Ordning på alla verktyg! Från hammare till skiftnyckel.
Mulle förklarar för Buffa hur de fungerar.
Varning för möss: Musen Mikro snickeribusar i bakgrunden.

(2013) Rizzo Racerförare

George Johansson. Illustratör Stefan Lindblad. Berghs förlag (2013)

En kväll när råttan Rizzo spanar på Ramirez Racings verkstad blir han upptäckt. Det blir upptakten till ett spännande äventyr i racervärlden!

(2011) Mulle Meck & Buffa: Buffa hjälper till

George Johansson & Jens Ahlbom. Berghs (2011)

Mulle Meck måste göra ett ärende. Buffa är ensam hemma och hon får en idé: Tänk om hon skulle hjälpa Mulle att städa. Och tänk så glad Mulle ska bli när han kommer hem och ser hur duktig Buffa varit ...

(2011) Mulle Mecks minsta bok: Vakna

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2011)

En ny dag. I köket kokar Mulle Meck kaffe. Buffa stäcker ut en tass, en till tass och en tass till!

(2011) Mulle Mecks minsta bok: Somna

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2011)

Buffa vill inte gå och lägga sig, än. Men husse Mulle är trött. Han bäddar i korgen och i sängen och släcker alla lamporna. Buffa ska bara leka lite till, men hon gäspar stort. Till slut är det ändå skönt att krypa ihop och somna varm och trygg i korgen.

(2010) Mulle Meck berättar om traktorer

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2010)

Mulle Meck och hans boxer Buffa presenterar spännande fakta om brummande traktorer av alla storlekar och varianter. Perfekt för alla som gillar att titta på när stora maskiner jobbar och rullar.

(2010) Mulle Mecks minsta bok: Hitta!

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2010)

Vintern har kommit till Mulle Meck och Buffa. Dags att skotta snö. Men först måste de hitta snöskyffeln. Vart har den tagit vägen?

(2010) Mulle Mecks minsta bok: Buffa gillar bilar!

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2010)

Hunden Buffa gillar bilar av många olika anledningar. Lite för att de är blanka och går att spegla sig i, och lite för att de är roliga att springa ikapp. Men vilken bil gillar hon allra bäst? Mulle Mecks bil så klart!

(2009) Mulle Mecks minsta bok: Varför?

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2009)

Varför tar husse Mulle på sig gummistövlarna?

(2009) Mulle Mecks minsta bok: Huller om buller

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2009)

Mulle Meck har tappat bort sin hatt. Han letar och letar, men det är inte lätt när alla hans mojänger och molijoxer ligger huller om buller. Hunden Buffa däremot har ordning på sina saker!

(2009) Måla maskiner med Mulle Meck

George Johansson & Jens Ahlbom.

(2009) Vad tänker Knodden?

George Johansson & Anna-Clara Tidholm. Natur & Kultur (2009)

Knodden står under en gatlykta och väntar på morfar. Det snöar på Knodde, det snöar på vägen, det snöar på hela världen. Det är kallt och mörkt, men det bryr sig inte Knodden om. I hans huvud finns en annan värld. Vad tänker Knodden?

(2009) Knep och Knåp med Mulle Meck & Buffa: Rulla ut och rulla på

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2009)

Pysselbok.Följ med på en resa full med knep och knåp. Hitta rätt däck till Mulles bil, måla färdigt Gårdon van Gåggs tavla, finn rätt väg till segelbåten genom dimman...

(2009) Du kan räkna med Mulle Meck och Viola Wallmark

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2009)

(2009) Du kan räkna med Mulle Meck och Mia Minardi

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2009)


(2009) Du kan räkna med Mulle Meck och Emma Entreprenör

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2009)


(2008) Mulle Mecks första bok: Maskiner på fjället

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2008)

Mulle Meck och Buffa tar en tur på fjället. Vi får följa med och lära oss om snökanoner, liftar, pistmaskiner, snöskotrar och många andra spännande maskiner som behövs i backarna.

(2008) Mulle Mecks första bok: Båtar

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2008)

Mulle Meck och Buffa ror runt i småbåtshamnen och kollar på båtar. Där finns alls sorters båtar: motorbåtar, kajaker, segelbåtar ... och en och annan fiskebåt.

(2008) Ut i rymden med Mulle Meck

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2008)

Ut i rymden med Mulle Meck är en faktabok för barn i härligt stort format om allt från enskilda planeter, stjärnbilder, galaxer, kometer och rymdfarkoster till olika teorier om universums födelse och död. Mulle Meck filosoferar och beskriver, astronomiprofessor Wilma von Winkelhock förklarar fakta och boxern Buffa sniffar nyfiket runt och ger sina egna oförlikneliga kommentarertill världsalltets mysterier.

(2008) Mulle Meck bygger ett flygplan & Mulle Meck bygger ett hus (samlingsvolym)

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2008)

Mulle Meck byggde en gång en bil och en båt för att upptäcka världen med. Nu tar han sig upp i skyn med ett egenhändigt byggt flygplan. Men snart längtar både han och hunden Buffa hem. När de landar på gårdsplanen efter sin spännande resa har en storm förstört deras hus! Men Mulle deppar inte för det. Nu har han chansen att bygga ett helt nytt hus.

(2008) Mulle Mecks minsta bok: Vem?

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2008)

Vem har stökat till i huset och vart är Mulle Meck och Buffa på väg? Två små äventyr med Mulle Meck och hans hund Buffa för de allra yngsta.

(2008) Mulle Meck berättar om flygplan

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2008, 2010)

Mulle Meck berättar om flygplan är full av upplyftande fakta om flygets historia, om flygförsök och kraschlandningar, fiffiga uppfinnare och djärva flygare, helikoptrar, jetplan och passagerarplan Mulle Meck har också ett eget plan som han byggt själv av gamla molijoxer och mojänger. I det flyger han gärna vida omkring med Buffa, mot hägrande horisonter och främmande stränder, högt över hav och rakt genom ulliga, bulliga moln.

(2008) Mulle Mecks minsta bok: På väg

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2008)

Vart är Mulle Meck på väg? Ett litet äventyr med Mulle Meck och hans hund Buffa för de allra yngsta.

(2007) Mulle Mecks första bok: Racerbilar

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2007)

Vi befinner oss på Djupforsens fartfestival. Alla sorters racerbilar får vara med: små, stora, nya, gamla, snabba och mindre snabba Mulle Meck och hunden Buffa visar oss runt och berättar roliga fakta om alla bilarna. Det är mycket fart och fläkt i både text och bild.

(2007) Mulle Mecks första bok: Maskiner i stan

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2007)

Mulle kommer med sin hund Buffa till den bullriga staden Storholm. Där stöter de på en rad spännande maskiner och bilar lyftkranar, cementblandare, sopbilar. Mulle Meck visar och berättar hur allt fungerar.

(2007) Mulle Meck bygger en bil & Mulle Meck bygger en båt (samlingsvolym)

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2007)

Mulle Meck samlar på manicker, mojänger och molijoxer. Bakom sin verkstad har han fullt med gamla prylar. Nu ska han bygga både en bil och en båt!

(2006) Mulle Mecks första bok: Biltvätt

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2006)

I Biltvätt får vi följa med när superfixaren Mulle Meck och hans hund Buffa åker iväg för att få sin smutsiga bil tvättad, borstad, sköljd och torkad. Vattnet skvalar och strilar, de stora borstarna snurrar och viner. Allt skildrat i bild av Jens Ahlbom vars bilder denna gång lyser extra av färg och inspiration.

(2006) Mulle Mecks första bok: Maskiner på landet

George Johansson & Jens Ahlmbom. Natur & Kultur (2006)

I Maskiner på landet får vi spana in de spännande maskinerna som jobbar på åkrarna. Traktorn drar plogen, gödselspridaren och harven för att bereda marken så att fröna kan trivas och gro. Skördetröskan skördar sedan vetet så att vi kan baka bullar och få våra frukostflingor. Mums filibabba!

(2005) Mulle Mecks första bok: Maskiner på väg

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2005)

Om alla de stora, spännande maskiner som kommer när en väg ska byggas. Bulldozrar och ångvältar dammar fram över boksidorna.

(2005) Mulle Mecks första bok: Snickra

George Johansson & Jens Ahlmbom. Natur & Kultur (2005)

Mulle Meck ska bygga en koja åt Buffa. Det behövs många brädor. Mulle Meck mäter med sin tumstock så att de blir lagom långa. Sen sågar han med sågen, spikar med hammaren, borrar med borren och skruvar med skruvmejseln. Hela verktygslådan plockas fram. En bok för alla små hemmafixare!

(2004) Mulle Mecks första bok: Bilar

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2004)

Mulle Meck tar oss med på en biltur tillsammans med hunden Buffa! På vägen möter vi många spännande bilar: Långtradaren är stor och tung, lång och bred. Ambulansen har bråttom, den tutar, blinkar och svänger. Vid brandstationen putsar och fixar brandmännen med de stora röda bilarna. Och titta, den där lastbilen har en ruskigt snabb racerbil på sitt flak!

(2004) Mulle Mecks första bok: Flygplan

George Johansson & Jens Ahlmbom. Natur & Kultur (2004)

På flygfältet finns alla sorters flygplan. De lyfter och de landar. Mulle Meck och hunden Buffa visar oss runt bland gamla och nya plan. Där står en riktig Jumbo, ett jätteflygplan som tar mycket last i sin maffiga mage. Där flyger en helikopter. Fluff-fluff-fluff låter det när vingarna vispar runt runt. Sen tar vi oss en flygtur i Mulle Mecks eget plan som han har byggt själv av gamla mojänger och molijoxer.

(2004) Mulle Mecks bästa bilar

George Johansson & Jens Ahlmbom. Natur & Kultur (2004)

I en gammal lada har Mulle Meck ett eget bilmuseum, han har tagit hand om en del bilar som blivit övergivna, som varit på väg att skrotas. I den här boken finns berättelser om bilarnas ägare och deras äventyr på vägarna, men också fakta om de bilar som Mulle bevarat - han förklarar hur en bil fungerar och berättar om vem som har uppfunnit vad i början av bilens historia.

(2004) Upptäck rymden med Mulle Meck

George Johansson & Jens Ahlbom. Lennart Jähkel som Mulle Meck. Levande Böcker (2004)

Tar universum någonsin slut? Mulle Meck har flyttat in i sin släkting Stella Stjärnströssels observatorium.

En meteorit har slagit ner hos Daisy Diesel. Djupforsen har drabbats av "rymdfeber"! Erik Erzon vill ha en rockkonsert på månen och Viola Wallmark vill prova att odla jord från andra planeter. Winfried von Winkelhock, vetenskapsman och astronom, kommer till Djupforsen för att samla fakta om rymden tillsammans med sin vän Mulle Meck. Vad är en meteorit? Hur långt är det till solen? Vilken är vår närmaste planet? Tar universum slut? Tillsammans med Mulle Meck bygger och inreder du raketer som du skickar ut på uppdrag för att lära dig mer om rymden. Det blir många spännande resor.

Systemkrav
OS: Windows 95/98/2000/ME/XP
Processor: Pentium 2 300MHz
Minne: 64MB RAM (95/98/ME), 128MB RAM (XP), 500MB ledigt utrymme på hårddisken
Grafikkort: Hårdvaruaccelererat 3D kort med minst 8MB minne

(2004) Full fart med Mulle Meck

George Johansson, Jens Ahlbom, Lennart Jähkel (som Mulle Meck). Pan Vision (2004)

Den här filmen är baserad på fem böcker: Mulle Meck berättar om båtar, Mulle Meck berättar om tåg, Mulle Meck berättar om bilar, Mulle Meck berättar om hus och Mulle Meck berättar om flygplan. Hur funkar en båt? När började man bygga båtar? När kom de första tågen? Mulle Meck berättar om allt detta och mycket mer i den andra filmen om Mulle Meck, för barn som vill veta litet mer.

(2003) Mulle Meck berättar om tåg

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2003, 2009)

Först kom ångloken, klumpiga rykande monster som slukade kol och spydde ut rök. Sedan dess har det hänt en hel del. Eller vad sägs om magnetsvävartåget som svävar fram på en skena med hjälp av elektricitet och magnetism? Mulle Meck berättar om allt möjligt spännande ur tågens och människornas historia.

(2003) Mulle Meck berättar om hus

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2003)

Mulle Meck berättar om hus är full av fiffiga fakta om snitsiga byggnader, halmhyddor och fyrar, takstolar och åskledare, båthus och husbåtar. Mulle Meck själv bor i ett hus som ligger vid foten av ett berg, vid stranden av en sjö, vid vägs ände. Där har han fixat och molijoxat och har nu både sol- och vindkraft till värme och kylskåp. Dit återvänder han alltid med hunden Buffa efter sina resor ut i världen.

(2003) Filmen om hur Mulle Meck bygger

George Johansson, Jens Ahlbom & Rolf Lindberg (animation). Pan Vision (2003)

Innehåll: Mulle Meck bygger en bil, Mulle Meck bygger en båt, Mulle Meck bygger ett flygplan, Mulle Meck bygger ett hus. Två versioner (3-5 år) och (5+) år.

(2002) Mulle Meck berättar om båtar

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2002)

Roliga fakta om kompasser och propellrar, sjörövarskepp och undervattensbåtar, vikingaskepp och bogserbåtar. Mulle Meck vet det mesta om båtar och hav.

(2002) Bygg hus med Mulle Meck

George Johansson & Jens Ahlbom. Mulles röst: Lennart Jähkel. Levande Böcker (2002)



Följ med på byggäventyret som aldrig tar slut! Mulle Meck och Buffa kommer hem till Djupforsen och upptäcker att en storm har raserat deras hem.
Nu har du chansen att bygga ett drömhus! Välj och vraka bland alla möjliga och omöjliga delar i Mulles garage. Vad sägs om pepparkaksväggar, ett lökkupolstak eller en äppelformad swimmingpool? Du kan också förflytta dig med både bil och båt. Dessutom kommer Mulle en fantastisk hemlighet på spåren. Vad hände egentligen med Stella Stjärnströssel? Programmet är skapat i samarbete med barnboksförfattaren George Johansson och illustratören Jens Ahlbom. Som Mulle Meck hör vi Lennart Jähkel


Systemkrav
OS: Windows 95/98/2000/ME/XP
Processor: Intel Pentium 2 processor

Minne: 64MB RAM, 100MB ledigt utrymme på hårddisken
Grafikkort: SVGA-skärm med 256 färger, 16-bit

(2002) Mulle Meck berättar om bilar

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (2002, 2009)

Mulle Meck gillar bilar. Här berättar han om gamla bilar, experimentbilar och nya miljövänliga bilar.

(2000) Bygg flygplan med Mulle Meck

George Johansson & Jens Ahlbom. Mulles röst: Lennart Jähkel. Levande Böcker (2000)

(2000) George Johanssons motorblandning

George Johansson. Natur & Kultur (2000)

En kavalkad av motorminnen! Läs t ex om hur Henry Ford nästan snuvades på patentet för sin T-modell, om Ronnie Petersons karriär, om Juan M Fangios osannolika framgångar på samma banor och om härliga provturer i Ferrari, Maserati och Rolls Royce.

(1999) Planera med Mulle Meck

George Johansson & Jens Ahlmbom. Levande Böcker (1999)

Trött på att ha lappar överallt med telefonnummer till kompisarna och öppettiderna på stallet? Planera med Mulle Meck är den perfekta hjälpen för den oorganiserade familjen och låter dig planera per månad, vecka eller dag. Välj sedan att skriva ut planeringen eller använda den enbart i datorn. Dessutom finns här en massa annat skoj. Måla med Mulle, gör egna skyltar och skicka e-postbilder till dina vänner. Och i Mulles Datorhjälp lär du dig grunderna i hur du hanterar datorn. Så sätt igång, här ska det bli ordning på familjen! Nya båt- och bildelar i Mulle-kalendern Om du har programmet "Planera med Mulle Meck" kommer det varannan vecka med start i januari år 2000 nya bil- och båtdelar till de tidigare Mulle-programmen.

(1998) Bygg båtar med Mulle Meck

George Johansson & Jens Ahlmbom. Mulles röst: Lennart Jähkel. Levande Böcker (1998)

Med Mulle Meck bygger du dina egna båtar, precis som du vill ha dem, vanliga eller galna. Välj en telefonkiosk som kajuta och paddla med en träslev. Du prövar dina idéer och kör båtarna i Mulles mysiga skärgård. Det här är uppföljaren till prisbelönta succén Bygg bilar med Mulle Meck. Som Mulle Meck hör vi Lennart Jähkel.

Spelet nominerades till Guldklappan, 1999 års bästa produktion inom beställningsfilm och interaktiva medier, kategorin Utbildning.

Systemkrav
OS: Windows 95/98/2000/ME/XP
Processor: Pentium 75MHz
Minne: 16MB RAM, 10MB ledigt utrymme på hårddisken
Grafikkort: SVGA-skärm med 256 färger

(1997) Mulle Meck bygger ett hus

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (1997)

Mulle Meck och boxern Buffa landar med sitt flygplan på ängen. De har äntligen kommit hem efter en lång och spännande äventyrsresa. Men Mulles hus finns inte längre! Ett nedblåst träd har krossat det. Mulle funderar. Antingen kan man vara ledsen för att ens hus är förstört, eller så kan man vara glad åt att få bygga ett nytt. Och nu får Mulle chansen att bygga ett hus, just ett sådant hus som han alltid har önskat sig.

(1997) Gamla bilar vi aldrig glömmer

George Johansson. Natur & Kultur (1997)

Man kan inte stoppa en dröm som rör sig... Man glömmer inte heller bilarna från sin barndom. George Johansson berättar personligt och engagerat om runda folkvagnsbubblor, fyrkantiga T-Fordar och trehjuliga Messerschmittar. Vi möter överraskande fordon som Läderlappsbilen och cykelbilen Fantom. Och inte minst männen som förverkligade bildrömmarna - Henry Ford och William Crapo Durant.

(1997) Bygg bilar med Mulle Meck

George Johansson & Jens Ahlbom. Mulles röst: Lennart Jähkel. Levande Böcker (1997, 2004)

Med Mulle Meck bygger du dina egna bilar. Börja med att rota runt på skrothögen och ta fram det du vill ha. Kanske en lampskärm till ratt och ett badkar till säte? När bilen är färdig kör du ut och prövar den i Mulles värld. Du lär dig hur en bil fungerar och vilka delar den behöver. Tillsammans med Mulle kan du också gå ut på Internet och hittar fler prylar att bygga med. Programmet är skapat i samarbete med barnboksförfattaren George Johansson och illustratören Jens Ahlbom. Som Mulle Meck hör vi Lennart Jähkel.

Spelet utsågs till vinnare i "Macromedia Gallery 1997 - People's Choice Award", kategorin Consumer Games!

Systemkrav
OS: Windows 95/98/2000/ME/XP
Processor: 486 DX-processor
Minne: 8MB RAM, 2MB ledigt utrymme på hårddisken
Grafikkort: SVGA-skärm med 256 färger

(1996) Vägen genom T

Börje Isaksson & George Johansson. Natur & Kultur (1996)

Vägen genom T berättar om människor och ögonblick i teknikens historia. När Fabian får en dator av en mystisk profressor börjar märkliga saker hända. Med datorns hjälp får Fabian och hans kompis Anna vara med om svindlande tidsresor i teknikens historia, och träffar människor vars snilleblixtar har förändrat världen. De hamnar i Edisons uppfinnarverkstad, i Marie Curies laboratorium och i Fords bilverkstad. och de anar samspelet mellan de tekniska uppfinningarna och samhällets utveckling.

(1996) Jag kan flyga

George Johansson och Göran & Monica Scultz. Natur & Kultur (1996)

En lördagsmorgon i maj vaknar August Luft med en bestämd känsla av att någonting med honom är… annorlunda. Det är annorlunda överallt. Överallt i hela August Luft.

(1996) Eriks kanin

George Johansson & Mati Lepp. BonnierCarlsen (1986, 1998)

Stora killar har inte gosekaniner! Egentligen är Erik för stor för att ha gosekaninen i sängen när han somnar. Tycker han själv. Det är inte enkelt att vara liten och rädd, stor och modig och framförallt mycket förtjust i sin gosekanin.

(1995) Världens snilleblixtar

George Johansson & Börje Isaksson Natur & Kultur (1995)

En lustresa genom teknikhistorien från Archimedes till John Bairds television. Världens snilleblixtar 1 - mer än teknikhistoria. Spännande läsning när den är som bäst - om verkliga människor och stora tankar - små detaljer som fått jättelika verkningar.

 

(1995) Mulle Meck bygger ett flygplan

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (1995)

Mulle Meck byggde en gång en bil och en båt för att upptäcka världen med. Nu tar han sig upp i skyn med ett egenhändigt byggt flygplan.

(1995) Fredrik Matsson vinner en vän

George Johansson & Anna Bengtsson. Alfabeta (1995)

När hösten kommer med regn och mörker är få barn ute och leker. Oftast inga alls. Bara Fredrik Matsson. I sydväst och galonbyxor seglar han med sina fartyg i rännstenen. En dag står en annan pojke i gatlyktas sken med en radiostyrd jeep i handen. Han kan inte förstå varför Fredrik leker med korkar. "Det är inga korkar", säger Fredrik Matsson. "Det är fartyg. Sen är det inte mer med det." Men när floden fryser är det bra med en hjälpande hand.

(1994) Svenska snilleblixtar 2

George Johansson & Börje Isaksson. Natur & Kultur (1994)

En resa genom svensk teknikhistoria med tonvikten på människorna som skapade tekniken. Spännande skildringar av besatta uppfinnares med- och motgångar, besök i uppfinnarverkstäderna, och de okända finansiärerna bakom uppfinningarna.

(1994) Mulle Meck bygger en båt

George Johansson & Jens Ahlbom. Natur & Kultur (1994)

Mulle Meck byggde en gång en bil. Mulle och boxern Buffa tar sig en åktur. Men vägen tar slut vid en strand. Det är en bra bil som Mulle byggt, men den har ett fel - den kan inte köra över vatten. Mulle funderar. Han är ivrig att komma ut på havet. Skulle han inte kunna bygga sig en båt?

(1993) Mulle Meck bygger en bil

George Johansson & Jens Ahlbom. Berghs (1993)

Den första boken om Mulle Meck. Mulle Meck samlar på apparater, manicker, mojänger och molijoxer. En dag bestämmer han sig för att bygga en bil av alla gamla grejor. Har han allt som behövs? Och hur gör han?

(1993) Fredrik Matsson blir kär

George Johansson & Anna Bengtsson. Alfabeta (1993)

Redan första dagen i skolan fick han syn på henne. Hon hade en röd klänning på sig och satt precis bakom honom i klassrummet. Fredrik hade aldrig sett något så vackert. Han kunde inte sluta tänka på Amanda - flickan i den röda klänningen. Men hur skulle han bära sig åt för att hon skulle upptäcka honom?

(1993) Svenska snilleblixtar 1

George Johansson & Börje Isaksson. Natur & Kultur (1993)

Svenska snilleblixtar är berättelserna om de idéer som lade grunden till det svenska industrisamhället. Det är också den spännande skildringen av en handfullmän och deras kvinnor - dramatiken bakom uppfinnarframgångarna, offren, besvikelserna - och triumferna. Svenska snilleblixtar ger inblickar i uppfinnarverkstaden - men är också en djupt mänsklig skildring av de obändiga krafter som utvecklade dynamiten, telefonen, propellern, separatorn.

(1992) Universums öde (samlingsvolym)

George Johansson. Bonniers (1992)

Alla fem delar av Universiums öde första upplaga, i en tjock samlingsvolym. Innehåller
Uppbrott från jorden
Planetjakten
På okänd planet
Datorernas död
Barn av Andromeda

(1992) Bubbelminnet - Naturens magiska cirkel

George Johansson & Hans Strandberg. Berghs (1992)

Bubbelminnet & naturens magiska cirkel är en ovanlig miljöbok. Den bjuder på både en berättelse från framtiden, som sätter fantasin i rörelse, och viktiga och intressande faktakapitel som Bli din egen miljöminister, Att färdas mjukt på jorden, Bli en energijägare, Europas tysta krig och Jorden har fått ett sår i huden. Totalt ingår tolv faktakapitel. Naturens kretslopp är den röda tråden - naturens egen magiska cirkel - som vi måste acceptera och respektera.

(1992) Chessman

George Johansson Bonniers (1992)

Chessman - dödsdömd fånge i San Quentinfängelsen, USA. Ska Ray och Rolle, två unga grabbar från Vasastan, Stockholm, lyckas rädda honom ur dödscellen? Detta är den sanna berättelsen om deras försök, men också en berättelse om vänskap och svartsjuka, om allvar och lek, om drömmar om kärlek och tjejer...

 

(1992) Fredrik Matsson flyttar

George Johansson & Anna Bengtsson. Alfabeta (1992)

Med Fredrik Matsson var det så att han var mycket bestämd. Om hans mamma ropade på honom kunde han svara: Jag kommer när jag kommer", och sen var det inte mer med det. En dag blev det beslutat att Fredrik Matsson och hans föräldrar skulle flytta norrut, till en mindre stad. Men det ville inte Fredrik. Han bestämde sig för att bo på dagis istället...

 

(1991) Gubben och jag

George Johansson. Bonniers (1991)

Gubben och jag är den andra, fristående delen om Hilding och Humbert Röstlund, far och son. Hilding Röstlund är rörmokar och lidelsefullt intresserad av stora monstermotorcyklar. Hans son Humbert älskar att spela fotboll och fiska. De bor i en mindre ort, Djupforsen, någonstans i Sverige, ungefär 60 mil norr om Stockholm. När vi träffar dem i den här berättelsen har sommarlovet just börjat, och Hubert planerar fisketurer, fotbollsmatcher och han ska träffa en av tjejerna i klassen som han är förtjust i. Men Hilding Röstlund, hans pappa, har helt andra planer. Redan på sommarlovets första dg blir Humbert mr överraskad än han någonsin blivit. Under sommarlovet kommer han också sin pappas hemlighet på spåren - och det visar sig att hans far inte alls var den han trodde. Kan det vara så att pappor också växer?

(1990) Karl Kristian Krut

George Johansson & Christina Alvner. Bonniers (1990)

Barnen i byn är rädda för Karl Kristian Krut. Han är den snålaste, grinigaste, elakaste gubbtjyven i trakten - men också den rikaste. Hela hans gård är full med skatter. Det enda han saknar i livet är kärleken. Hur ska han äntligen kunna bli älskan? Kärlek kan man ju inte köpa för pengar. Detta är en riktig gammaldags saga.

(1990) Leo Trotz och tidsbrunnen

George Johansson, Dag Hogsten, Börje Isaksson. B. Wahlströms bokförlag (1990)

Leo hade gjort en resa i tiden. En kort resa - bara en minut. Men ändå... Han måste ha hamnat i en tidsbrunn. Men hur? Och varför? Tidsbrunnar fanns, det var han övertygad om. Tiden fanns - alltså kunde man resa in i den! Självklart. Men hur hade det gått till? Skulle det kunna hända igen? Skulle tidsbrunnen slunga honom framåt i tiden också, till en värld med infrastrålstyrda enmanshelikoptrar och slavrobotar? Eller skulle den sluka honom för gott och skicka honom tillbaka till medeltiden, så att han aldrig skulle komma hem igen?

(1990) Isplaneten

George Johansson. Teckningar av Riber Hansson. Bonniers (1990)

- Ähhh, sa Skepparn till slut. Lika bra att erkänna att det är ett mysterium som vi kanske aldrig får nån lösning på.
De har färdats genom rymden i all sin tid. Nu har den gamla rymdskorven Stella Polaris landat på planeten Isban, på Övergivenhetens Ö. Här hittar Skepparn, Kockis och Chiefen någonting mycket märkligt infruset i isen. Någonting som vänder upp och ner på deras rymdluffarliv...

(1989) Polstjärnan tur och retur

George Johansson. Teckningar av Riber Hansson. Bonnier (1989)

Marvin Pax hade aldrig menar något illa. Men han och hushållsroboten Mix-Max ställde verkligen till det. När katastrofen kom blev Marvin så rätt att han rymde hemifrån. Det blev början till et fantastiskt äventyr och en rsa med en gammal skorv till rymdskepp som heter Stella Polaris. Ombord finns tre märkliga rumdrövare - Skepparn, Kockis och Chiefen. Hur ska de kunna ordna så att Marvin kommer hem till sin mamma igen... innan han hinner bli vuxen? En resa Polstjärnan tur och retur tar ju tusentals år...

(1989) Sparka och spring

George Johansson. Bonnier (1989)

- Fotboll, sa Humberts farsa, ränna efter läder med tungan som en slips på brötet, va e de?
- Kul, sa Humbert trotsigt. Du fattar ju ingenting! Du vill bara hålla på med dina gamla hojar.
Humber är en av pojklagets bästa spelare. Humberts pappa är inte ett dugg intresserad av fotboll. Han vill meka med sina gamla motorcyklar. Men när Humber förstår att han kommer att missa årets viktigaste match, förändras hans och pappans liv... dramatiskt!

(1988) Nödsignal från rymden och andra berättelser från kosmos

George Johansson. Bonnier (1988)

I Nödsignal från rymden och andra berättelser från kosmos tar George Johansson med oss på hisnande resor genom tid och rum, till okända världar i nära och fjärran galaxer. Men han låter oss också möta ensamma och utsatta människor som vägrar att ge en kall och hård tillvaro.

(1987) Hemligsten

George Johansson. Bild Matti Lepp. Bonniers (1987, 1993)

Det här är berättelsen om Nils-August och hans pappa, deras sökande efter Hemligsten under den sommaren som började med att Nils-August var med om den hemskaste händelsen i hela sitt sjuåriga liv.

(1986) Barn av Andromeda

George Johansson. Bonnier (1986), Natur & Kultur (2000)

Befolkningen på Nya Jorden är ättlingar till de människor som för mycket länge sedan kom till planeten med Skeppet från det Förflutna. Nu vill några försöka ta sig tillbaka till Vintergatan. Men vad är det som händer ombord på Terra Nova? Vem är det som vill sabotera resan genom tid och rum? Kommer expeditionen att nå ursprungsplaneten?

(1985) Mörkrets hemligheter

George Johansson. Bonniers (1985)

I Mörkrets hemligheter berättar George Johansson med utgångspunkt i egna upplevelser om hur det känns att vara liten, rädd och ensam när många tror att man är nästan vuxen.

(1983) Datorernas död

George Johansson. Bonnier (1983), Natur & Kultur (1999)

Vilgot Exner tonåring i ett skrämmande framtidssamhälle. En dag förändras hans liv... han dras in i ett uppror utan återvändo...

(1983) Blyfoten

George Johansson. B. Wahlströms Bokförlag (1983)

(1983) Bildrömmar och drömbilar

George Johansson. Askild & Kärnekull (1983)

Det här är en bok om kärleken till bilen. Här får vi träffa de verkliga entusiasterna och deras kelgrisar: sportbilar, Hot Rods, gammelbilar och kromglittrande Detroit-järn. Vi får vara med om bilresor genom vita nätter, gummirykande dragracing på övergivna gatstumpar i sommargryningen. George Johansson är här igen med en bok om bilar och bilmänniskor som luktar olja, som låter V8, som känns i hjärtat på alla bilintresserade.

(1982) På okänd planet

George Johansson. Bonniers (1982), Natur & Kultur (1999)

Skeppet: Terra Nova. Startplats: Nya Jorden, Andromedagalaxen. Mål: Vintergatan. Resans längd: 2,2 miljoner ljusår. Vad är det som börjar hända ombord? Vem är det som vill sabotera resan genom tid och rum? Kommer expiditionen att nå fram och finna svaret på frågorna kring Skeppet från det förflutna?

(1982) Tvillingdetektiverna: Ballongmysteriet

George Johansson. B. Wahlströms Ungdomsförlag (1982)

Det ska bli stor luftballongsfestival i Vindsele och vem som helst kan få följa med upp på en tur. Tvillingarna är eld och lågot. Det är bara en sak som är tråkig: de får inte flyga ballong för sina föräldrar. Då beslutar de att ta saken i egna händer, och bygga en själva, för flyga ska de. Men det går inte riktigt som de tänkt sig. Kusin Hubert från Stockholm kommer och trasslar till det för dem.

(1981) När Sverige fick hjul

George Johansson & Dag E. Hogsten. Askil & Kärnekull (1981)

En bok om massbilismens genombrott i Sverige efter andra världskriget. Om Saab och Volvo, om de stora USA-bilarna, om uddabilarna som inte längre finns. Om knuttar och spättor, om de stora motortävlingarna. Författarna, båda journalister på teknikens värld växte upp  med bilen under denna epok. Det har präglat deras liv- och det präglar deras bok.

(1980) När Elins utflykt regnade inne

George Johansson & Solveig Eriksson. Bonniers (1980)

Elin och hennes pappa skulle cykla till sjön.
Bada. Plocka hallon. Bygga sandslott. Äta matsäck.
Åå, vad Elin längtade!
Men så kom åskan och regnet.
Och pappa måste rycka in på jobbet.
Ingenting blev som Elin hade tänkt sig.

Nej, det är inte alltid det blir som man har tänkt sig, men det kan ju bli bra ändå!
Som när Dagga, Elins bästa vuxen-kompis kommer och håller Elin sällskap. Han är full av spännande historier om katastrofer och hemskheter – sånt som Elin knappt vågar lyssna på, men längtar efter att få höra.

(1980) Planetjakten

George Johansson. Bonniers (1980)

Finns det en planet i Andromedagalaxen där människor kan leva? Kommer Len och Amalthea finna den? Deras sökande tvingar dem till en lång och strapatsfylld färd med rymdskeppet Morning Star...

Planetjakten är den andra delen i serien Universums öde. Boken togs bort från seriens andra utgåva.

(1979) Uppbrott från jorden

George Johansson. Bonnier (1979), Natur & Kultur (1998)

Första delen i serien. Universums öde. Fraktskeppet Morning Star försvinner spårlöst efter en dramatisk start från Mars. Morning Star är ett litet, relativt omodernt fraktskepp i BetaMax-klass. 17 500 ton jordvikt. Ägare och skeppare: Len Renberg, Tule, Jorden. Alla försök att anropa och spåra skeppet misslyckas. Tre jordår senare förklaras Morning Star som officiellt förlorat. Detta är vad som verkligen hände. Skepparen Len Renbergs egen berättelse, registrerad i skeppsdatorn i Morning Star.

(1979) 50-tal - klassiskt USA-krom

George Johansson. Legenda AB (1979, 1990)

50-tal. Ford. Chevrolet. V8-motorns genombrott. Öppna, pastellfärgade bilar. Kromorgier och färgfrosserier. I USA blev en hel tonårsgeneration bilburen under 1950-talet. I bilar som världen aldrig skådat dittills - och som vi aldrig kommer få se igen - 50-talarna från Detroit. George Johansson berättar om klassiskt USA-krom. Men inte bara om bilarna- utan också om människorna som byggde dem. Och som körde dem. Ett stycke nutidshistoria med utgångpunkt från bilen, kärleken, motellen och de nya hamburgerbarerna.

(1978) När ljuset försvann från Elins hus

George Johansson & Solveig Eriksson. Bonniers (1978)

- Nu gick en propp, sa pappa.
- Vart gick den? undrade Elin.
- Den gick ingenstans. Den gick sönder.
Vi får gå ner i källaren och byta propp.
Elin höll pappa hårt i handen.

Men det var värre än så. Det var strömavbrott. Och Elin och hennes pappa får uppleva hur det är att klara sig utan ström i huset. De upptäcker att det inte är så besvärligt som de först trodde. Det är riktigt trevligt att rosta kastanjer på brasglöden och att läsa sagor i skenet av farmors fotogenlampa.

 

(1974) Grand Prix - Ronnie Peterson och hans sport

George Johansson. Teknikens värld (1974)

Lagom till 1974 års F1-säsong gav Teknikens värld ut ett bokhäfte om Formel 1 där Ronnie prydde omslaget i den tilltänkta vinnarbilen Lotus 76.

(1970) Bilsporten i Sverige

Dag E. Hogsten & George Johansson. Rabén & Sjögren (1970)

Årligen anordnas bortåt 400 bilsporttävlingar i landet. Även om publiciteten kring alla dessa tävlingar är mycket stor i press, radio och TV, kan det vara nog så svårt att hålla isär de olika tävlingarna och veta vilka förutsättningar, regler, m.m som gäller för de olika formerna.
De kända motorsportjournalisterna Dag E. Hogsten och George Johansson vill med denna bok reda ut begreppen och ger en klar överblick av gällande indelningar, antingen det gäller grovindelningen i hastighetstävlingar-landsvägstävlingar eller en redogörelse för alla särskilda typer av tävlingar som förekommer i landet.
Författarna behandlar även sådana problem som risker i samband med tävlingar liksom den nytta och de lärdomar man som bilförare kan dra av tävlingar.

Föregående